Noutăți

Once upon a time: The superstition, an scolar 2020-2021

etwinning

Proiectul ONCE UPON A TIME: THE SUPERSTITION a inceput a fi derulat de Scoala Gimnaziala Nr. 19 Brasov in anul scolar 2019-2020, cu un numar redus de participanti. Data fiind pandemia care a afectat tarile participante, acesta nu a putut fi derulat asa cum s-a dorit initial, drept pentru care initiatorii proiectului si-au droit reluarea lui pentru anul scolar in curs.

 

Scopul proiectului este sa descoperim superstitii existente in tarile participante in proiect, respectiv Romania, Turcia, Polonia si Spania. Elevii participanti in proiect, in numar de 90, au facut munca de cercetare, au descoperit superstitii reprezentative pentru diferite parti ale tarilor din care provin si le-au impartasit colegilor din celelalte tari pentru a descoperi asemanarile si deosebirile dintre ele, pentru a gasi diferitele sensuri ale acestora si pentru a le identifica pe cele unice la nivelul fiecarei tari in parte.

Elevii invata despre superstitii similare in diferite situatii din societati diferite si au oportunitatea de a le compara, facand astfel cunostinta cu credinte care nu au la baza argumente logice. Vor obtine informatii despre cultura societatii de unde au provenit superstitiile in discutie, isi vor pune intrebari despre efectele pe care aceste superstitii le au asupra comportamentului oamenilor si despre efectele pe care le au asupra psihicului uman. De asemenea, vor interactiona la nivel cultural, isi vor imbunatati cunostintele de limba engleza, abilitatile de elaborare de povesti precum si abilitatile de a lucra cu diverse aplicatii digitale folosite pentru elaborarea diverselor produse ale proiectului ( carduri, postere, creare de avatare, povesti, poezii, comics).

Proiectul se va desfasura pe perioada a 4 luni, luna decembrie fiid mai mult pentru organizare iar urmatoarele pentru elaborarea materialelor. Din fiecare tara participa 10 elevi, exceptie facand Romania, respectiv Scoala Gimnaziala Nr. 19 Brasov, care a dorit si insistat pe participarea a 20 de elevi din clasa a V-a A si 20 de elevi din clasa a VI-a A. Elevii participa la diverse sondaje si identifica superstitii din familiile din care fac parte si modul in care in special cei varstnici din familie sunt afectati de aceste credinte. Informatiile dobandite sunt impartasite partenerilor din proiect prin intermediul unor canale de comunicare diverse. Elevii se intalnesc pe forumul proiectului precum si in discutii pe Zoom si au acces pe pagina de e-Twinning a proiectului la materialele produse de colegii lor din celelalte tari participante. De asemenea, vor redacta povesti despre o superstitie la alegere si vor elabora materiale in comun cu alti elevi participanti.

La finalul proiectului elevii vor afla efectele pe care superstitiile le au asupra diverselor culturi si asupra psihicului uman, asupra modului de gandire si de comportament. Abilitatile de a-si impartasi gandurile, trairile si amintirile le vor fi de asemenea imbunatatite.  

 

Buletin informativ cu activitatile proiectului in luna ianuarie:

 

Buletin informativ cu activitatile lunii februarie:

https://view.genial.ly/6045016c9a55b40d2726a5db/presentation-february

 

Invitatie webminar 19.03.2021

invitatie webminar

 

Program

 PROGRAM AUDIENȚE:

Director,
prof. ȘTIUCĂ-LEFCENCU ADRIANA

Luni:  15.00-17.00

Miercuri:  8.00-10.00

Director adjunct,
prof. POPA MARILENA

Marți:  15.00-16.00

Vineri:  10.00-11.00

Revista școlii

revista16

Galerie foto

Galerie foto

Sâmbătă
20 Aprilie
Ziua Limbii Chineze

Contact

Adresă:   Aleea Lăcrămioarelor nr.2
Telefon:   0268 329007
Fax:   0268 329007
Email:   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Program secretariat cu publicul:

Marți: 10-15

Joi: 10-15