În perioada octombrie 2023 - iunie 2024, elevii claselor Pregătitoare E, a II-a C, a III-a D și a IV-a A, coordonați de prof. Dîrjoancă Lorena-Ioana, prof. Male Georgeta, prof. Dan Lorena și prof. Dragoș Cristina au participat la proiectul Magic App(le), alături de colegi din 12 școli, respectiv 5 țări.
Proiectul vizează principalele sărbători și cum sunt ele celebrate în diferite state. În zilele noastre este important ca elevii să înțeleagă și să respecte moștenirea culturală a țării din care fac parte dar și a altor state.
Proiectul ONCE UPON A TIME: THE SUPERSTITION a inceput a fi derulat de Scoala Gimnaziala Nr. 19 Brasov in anul scolar 2019-2020, cu un numar redus de participanti. Data fiind pandemia care a afectat tarile participante, acesta nu a putut fi derulat asa cum s-a dorit initial, drept pentru care initiatorii proiectului si-au droit reluarea lui pentru anul scolar in curs.
Fiecare școală participantă realizează cu elevii felicitări pt Ziua Îndrăgostiților (Saint Valentine' s Day) în care vor scrie urări în limba română și engleză. La proiect au participat elevi din clasele 5A, 6A și 7A, care au realizat felicitări. A fost organizată și o expoziție unde au putut fi văzute toate felicitările realizate de elevii școlii în cadrul proiectului.
Muzica traditională este strâns legată de o anumită zonă geografică. Prezentând unii altora muzica traditională ne cunoaștem mai bine și ne dezvoltăm sentimentul de apartenență la un anumit grup, popor.
Scopul proiectului este să identifice superstiții pe care le au în comun diverse popoare din Europa. Elevii care fac parte din diverse culturi vor vorbi despre superstițiile din comunitățile lor. Astfel, toți participanții în proiect vor afla despre felul în care superstițiile sunt tratate în diverse culturi europene.
Elevii participanți la acest proiect au ales o traditie cultural- religioasă specifică zonei geografice din care provin pe care au prezentat-o școlilor participante sub formă de postere, prezentări PPT, înregistrări audio-video.
Proiectul urmărește dezvoltarea competențelor lingvistice ale elevilor, să se realizeze un schimb intercultural, să facă învățarea atractivă și creativă.
Scopul proiectului este să atragă atenția asupra folosirii rețelelor de comunicare media de către elevi, asupra jocurilor, site-urilor de cumpărături online și comportamentelor negative pe care toate aceste medii le pot genera la copii și adolescenți.
Pagina 1 din 2
PROGRAM AUDIENȚE:
Director,
prof. ȘTIUCĂ-LEFCENCU ADRIANA
Luni: 9.20-11.05
Joi: 13.05-14.55
Vineri: 7.30-9.15
Director adjunct,
prof. POPA MARILENA
Marți: 8.25-10.10
Miercuri: 14.05-15.50
Joi: 8.25-10.10
Adresă: | Aleea Lăcrămioarelor nr.2 | |
Telefon: | 0268 329007 | |
Fax: | 0268 329007 | |
Email: | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. |
Program secretariat cu publicul:
Marți: 14-17
Joi: 8.30-10.30