Home

Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câștigăm.(Victor Hugo)

Să respectăm recomandările autorităților! Să manifestăm grija pentru sănătatea noastră și a semenilor noștri!

Bine ați venit în noul an școlar!

Be a child in the digital world

etwinning

Scopul proiectului este să atragă atenția asupra folosirii rețelelor de comunicare media de către elevi, asupra jocurilor, site-urilor de cumpărături online și comportamentelor negative pe care toate aceste medii le pot genera la copii și adolescenți.

Datorită acestui proiect, vom identifica măsuri care pot fi luate împotriva dependenței, a bullying-ului și a diverselor boli și comportamente deviante pe care mediul virtual le poate genera. Scopul principal este de a-i face pe participanți conștienți de ceea ce se întămplă în mediile digitale, de amploarea la care a ajuns dependența de tehnologie în lumea în care trăim și de felul în care elevii reacționează la ea. Vrem să facem participanții și părinții acestora conștienți de această situație, atrăgând atenția prin diverse activități.

OBIECTIVE

Prin intermediul acestui proiect ne-am propus să identificăm, ca punct de plecare, cât de mult timp petrec elevii nostri în compania calculatoarelor personale, a tabletelor și a telefoanelor mobile. Prin discuțiile pe care le vom purta, dorim să ne asigurăm că știu ce să facă atunci când sunt puși în fața unor situații sau comportamente ostile, atunci când le regasesc pe internet sau în social media.

Elevii vor elabora logo-uri, slogane, proiecte, compuneri prin care își vor expune ideile, făcându-i conștienți și pe colegii lor de riscurile la care se expun. Participarea activă a acestora va mări gradul de responsabilizare socială și va atrage atenția asupra subiectului în discuție, contribuind la dezvoltarea gândirii critice.

DESFĂȘURAREA PROIECTULUI

Școlile implicate în proiect vor disemina aceste rezultate ale proiectului expuse mai sus la finalul fiecărei luni, oferind astfel un exemplu.

Proiectul se va derula in perioada ianuarie 2020- mai 2020 iar schimbul de idei se va efectua online, după un plan bine elaborate de coordonatorii proiectului. Toate școlile implicate vor desfașura aceleași activități în fiecare săptămână a proiectului, la final toți participanții putând vizualiza rezultatele finale ale colegilor din celelalte țări participante.

REZULTATE AȘTEPTATE

Elevii vor putea face diferența între bine și rău în ceea ce privește informațiile, ideile sau videourile pe care decid să le distribuie în social media. Ei vor putea pune în aplicare reguli de etică, mai ales pe platformele sociale sau pe cele de jocuri. De asemenea, vor învăța despre măsurile de precauție pe care le pot lua în timp ce joacă jocuri sau sunt prezenți pe platforme sociale.

 

Program

 

PROGRAM AUDIENȚE:

Director,
prof. ȘTIUCĂ-LEFCENCU ADRIANA

Luni - orele 11.00-13.00

Director adjunct,
prof. POPA MARILENA

Joi - orele 14.00-15.00

Revista școlii

revista13

Galerie foto

Galerie foto

Duminică
05 Decembrie
Ziua Mondială a Solului

Contact

Adresă:   Aleea Lăcrămioarelor nr.2
Telefon:   0268 329007
Fax:   0268 329007
Email:   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.