Home

Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câștigăm.(Victor Hugo)

Să respectăm recomandările autorităților! Să manifestăm grija pentru sănătatea noastră și a semenilor noștri!

Bine ați venit în noul an școlar!

Once upon a time: The superstition, an scolar 2019-2020

etwinning

Scopul proiectului este să identifice superstiții pe care le au în comun diverse popoare din Europa. Elevii care fac parte din diverse culturi vor vorbi despre superstițiile din comunitățile lor. Astfel, toți participanții în proiect vor afla despre felul în care superstițiile sunt tratate în diverse culturi europene. 

 
OBIECTIVE
 
Elevii vor descoperi diverse informații legate de superstiții asociate unor diverse situații din viața de zi cu zi și vor avea oportunitatea de a compara și examina aceste credințe. Așadar, ei vor identifica superstiții din cultura lor care nu au o bază logică. Vom obține astfel informații despre cultura societății care a generat superstiția respectivă și vor identifica efectele superstițiilor asupra comportamentului uman. 
 
Elevii vor interacționa din punct de vedere cultural, ei își vor îmbunătăți competențele de comunicare în limba engleză redactând povești pe care le vor împărtăși colegilor din alte țări. 
 
DESFĂȘURAREA PROIECTULUI
 
Proiectul este planificat a se derula pe parcursul a 8 săptămâni, în perioada martie-aprilie, 2020. Câte 10 elevi din școlile participante vor afla detalii despre superstiții din bătrâni, chestionându-i pe membrii mai în vârstă ai familiilor lor și consultând bibliografie sugerată de profesorii coordonatori din fiecare școală. Informațiile obținute vor fi împărtășite partenerilor prin intermediul mediului virtual. 
 
Elevii vor scrie o poveste despre o superstiție la alegere, iar cei care cred în ele își vor povesti propriile experiențe legate de superstiții. Aceste povești vor fi sprijinite și de reprezentări grafice.
 
REZULTATE AȘTEPTATE
 
La finalul proiectului, elevii vor afla despre efectele superstițiilor la nivelul culturii locale și despre efectele acestora asupra psihicului, gândurilor și comportamentelor umane. Elevii, prin intermediul poveștilor pe care le vor redacta, vor avea oportunitatea de a-și așterne gândurile pe hârtie și de a și le împărtăși colegilor din proiect.

 

Program

 

PROGRAM AUDIENȚE:

Director,
prof. ȘTIUCĂ-LEFCENCU ADRIANA

Luni - orele 11.00-13.00

Director adjunct,
prof. POPA MARILENA

Joi - orele 14.00-15.00

Revista școlii

revista13

Galerie foto

Galerie foto

Duminică
05 Decembrie
Ziua Mondială a Solului

Contact

Adresă:   Aleea Lăcrămioarelor nr.2
Telefon:   0268 329007
Fax:   0268 329007
Email:   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.